Salata de vinete, in stil grecesc (2)

de RODIMUR in Salate, 17 Mai 2019 | 3271 vizualizari

 

Pentru că încă mai aveam vinete în congelator, m-am gândit să încerc o altă salată în stil grecesc și acum, după ce am gustat-o, parcă mi se pare mai bună decât cealaltă. Ceva nou și deosebit...
Timpul de preparare nu include coacerea vinetelor, coapte deja și păstrate la congelator.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete coapte, medii
  • 1 ardei capia (sau gras, roșu)
  • 1 ceapă mică
  • 100 grame brânză feta (sau telemea de oi)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel/mărar tocat (opțional)
  • Pentru servit:
  • roșii cherry
  • pâine prăjită
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete, in stil grecesc (2):

Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama.

A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână umede și apoi se taie sub formă de cubulețe.

Ardeiul se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne.

Brânza se taie cubulețe, sau se sfărâmă cu furculița.

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. (Eu am folosit ceapă roșie, nu doar pentru aspect, ci mai ales pentru că aceasta nu este foarte iute și are un gust mai bun.)

Se amestecă ușor toate ingredientele solide (vinetele, brânza, ceapa și ardeiul), se adaugă sare și piper, după gust și uleiul de măsline. Când compoziția este omogenă, se poate presăra verdeață (pătrunjel, sau mărar tocat).

Se servește rece, cu pâine prăjită, de preferință și cu roșii, ca garnitură.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp vinetele din congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Pentru decongelare, lăsați vinetele într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid, în timp ce se decongelează.

3

Tăiați vinetele grosier, sub formă de cubulețe, sau de fâșii, nu le tocați.

4

Brânza poate fi sfărâmată cu furculița, sau tăiată cubulețe.

5

Nu amestecați energic ingredientele, ca să nu se strivească și astfel, salata să aibă un aspect urât.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, in stil grecesc (2)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de toamna Noni