Salata din icre de hering

de Merisor in Salate, 21 Mai 2015 | 11831 vizualizari

 

Nu prea suntem fan icre, dar din cand in cand mai mancam si noi, mai ales preparate in casa.
De data aceasta am ales sa le prepar cu miez de paine si tare mult mi-au placut!
Au iesit mai pufoase decat simple sau cu gris.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr icre sarate de hering
  • 2 felii de paine alba
  • 200 ml lapte
  • 400 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura apa minerala
  • Pentru ornat:
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • masline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata din icre de hering:

Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte.

Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm.

Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol.

Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi incepem sa picuram ulei si mixam energic, ca la maioneza.

Cand pasta de icre incepe sa se ingroasa, adaugam si cate putina apa minerala.

Punem ulei atat cat sa obtinem o pasta tartinabila si usor cremoasa.

Gustam din cand in cand pasta, pentru a ne da seama daca mai necesita sau nu ulei.

Curatam ceapa si fie o dam pe razatoare, fie o tocam marunt, apoi o adaugam peste pasta de icre.

La final, potrivim gustul salatei cu zeama de lamaie si mai adaugam cativa stropi de apa minerala.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Este bine ca painea folosita sa fie de o zi sau doua, ca sa o putem sfarama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din icre de hering" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete si dovlecei