Salata Italiana

de Lily_Musat in Paste, 18 Ian 2011 | 70598 vizualizari

 

Aceasta salata este preferata mea. Mi se pare cea mai gustoasa salata din cate am incercat pana acum. Prima daca cand am mancat a fost la mare. Reteta este deci furata direct din farfurie cum s-ar spune. Cantitatile fiind stabilite de mine, ca si ingredientele dupa ce am gustat si am analizat pe fiecare in parte.

 

INGREDIENTE

  • 5oo grame de paste fusilli,
  • 1 borcan de ciuperci feliate,
  • 300 g masline negre sau maro (naturale),
  • 300 g sunca presata de pui sau porc,
  • 2 ardei capia (eu am avut la congelator),
  • 350 ml sos de maioneza,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 lamaie,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1/2 lingurita de piper alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Italiana:

Pastele le fierbem cca 15 minute, le punem apoi in apa rece si le lasam 10 minute sa se mai unfle, apoi le punem la scurs in strecuratoare. Amestecam pastele cu ingredientele pe care le taiem cum vrem. Punem sosul de maioneza peste ingrediente si amestecam totul. Asezonam cu sare si piper si stoarcem jumatate din lamaie in salata. Punem salata in casoreta, pe desupra punem felii de lamaie si o astupam. O lasam la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi servita pentru a se amesteca gusturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

beby 1

11.04.2013, 16:36

cred ca e buna dar sa incerci si cu spaghete si ton e foarte buna si pasta sa fie al dente.

lili 1

11.04.2013, 20:24

e buna!!!

babi5 1

19.01.2014, 09:49

Nu are cum sa nu fie buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton