Salata Medalion, de post

de RODIMUR in Salate, 26 Apr 2019 | 3286 vizualizari

 

Nu știu cum procedează alții, dar eu, când nu am suficient timp la dispoziție, dar am în casă ingredientele necesare, fac rapid o salată, ceea ce asigură nu numai un meniu bun și hrănitor, ci și nevoia de mâncare sănătoasă.
De acestă dată am făcut o salată de post, cu ardei grași dulci și buni, roșii și ceapă verde, pe un pat de cartofi fierți, o salată căreia doar câteva condimente i-au adus aromele necesare și pe care am mâncat-o mai întâi ”cu ochii”...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 2-3 cepe verzi
  • câteva măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Medalion, de post:

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.

Între timp se spală celelalte legume și se pregătesc pentru salată: roșiile se feliază, ceapa se taie rondele, iar ardeii grași se curăță de cotoare și de semințe și se taie julienne.

Când cartofii s-au răcit, se curăță de coji, se taie cubulețe, se pun pe un platou și se condimentează după gust, cu sare, piper și oregano.

În jurul cartofilor se pun, ca un colier, feliile de roșii, iar în interiorul medalionului, se pun concentric, peste cartofi, dinspre exterior spre interior, ardeii grași galbeni, apoi cei roșii, iar în centru, rondelele de ceapă. 

Se decorează cu măsline și apoi se condimentează din nou salata cu: sare, piper și oregano, după care se stropește cu ulei și oțet balsamic.

Se poate servi imediat.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz care nu se fărâmițează la fiert, ci rămân întregi și pot fi tăiați cubulețe.

2

Folosiți măsline care nu sunt foarte sărate.

3

Se pot adăuga și ouă fierte, feliate.

4

Cine dorește, poate înlocui oțetul balsamic cu zeamă de lămâie.

5

Puteți folosi și alte condimente (busuioc, rozmarin...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Medalion, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

26.04.2019, 16:18

Îți mulțumesc mult pentru aprecieri, Cristina!

Rocsi 1

28.04.2019, 20:05

Foarte buna! Poate fi servita simpla sau chiar langa friptura in aceste zile!

RODIMUR 1

29.04.2019, 18:53

Așa este, Rocsi! De data asta am preferat-o simplă, de post... Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata aromata cu cuscus