Salata Niçoise

de Catalina L in Salate, 14 Iul 2017 | 3841 vizualizari

 

Astazi 14 iulie este ziua nationala a Frantei. 
Franta este tara mea de adoptie din 2001. Sunt frantuzoaica si romanca in acelasi timp :)

Ce sarbatorim pe 14 iulie?  Căderea Bastiliei, un eveniment major al Revoluției Franceze, s-a produs la Paris într-o zi de marți 14 iulie în anul 1789. Cu toate că fortăreața medievală cunoscută sub numele de Bastilia mai avea doar șapte deținuți, căderea ei în mâinile revoluționarilor parizieni a reprezentat în mod simbolic sfârșitul Vechiului Regim (Ancien régime, în franceză) și începutul Revoluției Franceze.

Predarea închisorii, simbol al tiraniei monarhiei franceze, a zguduit atât Franța cât și restul Europei, ecourile sale ajungând până în îndepărtata Rusie.

Din 1880, 14 iulie este Ziua națională a Franței.


Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o reteta usoara si delicioasa de vara, o salata care reprezinta un fel de mancare complet. Este o reţetă frantuzeasca celebra, specifica oraşului francez Nisa (Nice).

Aceasta salată este compusă în mod tradițional din rosii,ardel verde, usturoi, ceapa rosie sau verde fasole verde pastai sau boabe, țelină, fileuri de ansoa, castraveți, ouă fierte, ton, măsline negre, și ulei de măsline
Un gand puternic pentru toate victimele atentatului las de acum un an petrecut la Nisa.


https://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/07/salata-nicoise.html

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1/2 castravete
  • 2 rosii frumoase
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ceapa rosie sau esalota
  • 1 conserva de ton mica
  • 16 fileuri de ansoa in ulei
  • cateva ridichi
  • 1 lingura de capere in otet (optional)
  • cateva foi de salata verde
  • ulei de masline
  • otet
  • mustar
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Niçoise:

Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine.

Puneti ouale la fiert, timp de 10 minute, in apa fierbinte.

Spalati legumele. Curatati sau nu coaja castravetului (nu daca este bio). Taiati-l rondele fine sarati si lasati-l sa lase apa.

Taiati ardeiul in lamele lungi si subtiri.

Curatati ceapa si taiati-o marunt.

Taiati rosiile in rondele, curatati ridichile.

Scurgeti tonul si uscati pe un prosop de hartie fileurile de ansoa.

Asezati pe un platou sau direct in farfuriile individuale.

Puneti pe farfurie foile de salata. Asezati tonul maruntit in mijlocul farfuriei nconjurat de rondele de rosii si castraveti.

Presarati ceapa tocata marunt, asezati ridichile, lamelele de ardei.

Decorati cu ouale taiate in 4, cu capere si cu fileurile de ansoa.

Turnati sosul vinaigrette uniform deasupra.

Serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Niçoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata colorata