Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 4855 vizualizari

 

Mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, asa ca am facut aceasta salata minunata si usor digerabila.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros.

 

INGREDIENTE

Pentru salata:

  • 2 morcovi
  • 4 cartofi o sfecla rosie fiarte(coapta)
  • 1 ceapa rosie
  • 70 g mazare verde
  • 2 castraveti murati 2 frunze salata verde
  • sare
  • piper

Pentru sos vinegrette:

  • 3 linguri otet balsamic rosu Monini
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita mustar 1 catel usturoi
  • sare
  • piper

Pentru sos tartar:

  • 200 ml iaurt degresat 0,1% grasime
  • 1 lingurita mustar
  • un fir ceapa verde
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar:

Curatam , spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja ,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.

Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.

Tocam marunt si ceapa , apoi castravetii ii taiem cubulete .Sfecla o dam pe razatoare.

Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.

Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castraveti si iar morcovi.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.

Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.

Am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita , marar verde si o frunzulita de salata verde.

Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pina se omogenizeaza.

La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor ,dar foarte gustos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca su sos vinegrette sau tartar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna Suba