Salata "Shuba"

de Lena in Salate, 7 Mai 2009 | 19551 vizualizari

 

O salata foarte buna, o fac de mai mult de 10 ani - o combinatie perfecta de ingrediente simple si ieftine. Este foarte populara in toate tarile postsovietice, se prepara la toate sarbatorile. Sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi - 2 buc
  • Morcovi - 2 buc
  • Sfecla rosie - 1 buc
  • Ceapa - 1 buc
  • Hering sarat - file(Matias) -  2 buc
  • Maioneza - 400g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "Shuba":

1. Se pregatesc legumele pentru salata:Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii - aproximativ 40 de min, se racoresc si se curata de coaja.Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora - se racoreste si se curata de coaja.Ceapa se curata si se spala.

2. De obicei (nu este obligatoriu), shuba se face in farfurii alungite - adica repeta oarecum forma pestelui.Puteti folosi orice farfurie frumoasa aveti in casa.

3. Primul strat de salata vor fi cartofii, care se dau prin razatoare medie. De obicei este suficient un cartof mare, sau 2 mici.

4. Se ung bine cartofii cu maioneza. Fileul de peste se taie cubulete mici. Se distribuie uniform pestele deasupra stratului de cartofi cu maioneza.

5. Ceapa se taie marunt. Inainte de a o pune in salata se poate clati cu apa fierbinte, ca sa-i ia din iutime. Se distribuie ceapa deasupra pestelui. Se unge cu putina maioneza si acest strat.

6. Peste ceapa se da prin razatoare morcovul (1-2 in functie de marime).Se unge bine cu maioneza.

7. Peste morcov se pune sfecla data prin razatoare. Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.

8. Farfuria se sterge pe margini si se orneaza cu diverse chestii - verdeata, floare din morcov, ceapa, galbenus de ou, etc.

Deci ca si variatii ale salatei poate fi combinatia respectiva : cartofi + peste + ceapa + mar + morcov + sfecla

Sau: peste + ceapa + cartofi + morcovi + sfecla

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata "Shuba"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Syulkila 1

21.03.2010, 10:59

mamaaa!!!! reteta mea preferata...am amintiri din copilarie cu ea!!! este foarte, foarte gustoasa si usor de preparat .....va sfatuiesc tuturor sa o probati ! nu o sa regretati ba chiar mai mult o sa vreti sa gatiti aceasta reteta din nou

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:39

De senzatie e salatica!

Panacris 1

28.12.2014, 17:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu macrou afumat