Salata verde cu mozzarella si nuci

de alinutza1983 in Salate, 5 Feb 2011 | 5702 vizualizari

 

Inca o reteta delicioasa si extrem de satioasa , marca a d-lui Radu Popovici...

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza mozzarella proaspata, taiata cubulete
  • 250 g frunze mixte de salata, rupte bucatele
  • 12 rosii cherry, taiate in jumatate
  • 100 g mieji de nuca, tocati grosier
  • 4 cepe verzi, taiate bucatele
  • 2 linguri de masline negre, intregi, sau curatate de samburi si taiate in jumatate
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 1/2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 1/2 lingura de suc de lamaie
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 lingurite de miere
  • 1/4 cana frunze proaspete de busuioc, rupte bucatele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata verde cu mozzarella si nuci:

Se pun intr-un borcan cu capac uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, mierea si mustarul. Se inchide borcanul si se agita viguros cateva minute, pana ce se ingredientele se amesteca bine. Se obtine astfel un sos vinegreta.

Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata, maslinele, branza mozzarella, ceapa verde, busuiocul si miejii de nuca. Se toarna vinegreta deasupra, se potriveste de sare si se amesteca. Se presara salata cu piper negru, proaspat macinat. Se serveste salata la temperatura camerei.

Daca se prepara salata inainte, indicat este ca vinegreta sa se adauge chiar inainte de a o servi, caci acidul din dressing va ofili si va pata frunzele de salata si cele de busuioc.

TIPS-URI

1

in loc de rosii cherry puteti folosi si rosii obisnuite, taiate feliute. Rosiile cherry sunt insa mai decorative.

2

eu am folosit doar frunze de salata verde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata verde cu mozzarella si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton si mozzarella