Salau copt cu malai si cartofi

de mihaelar63 in Salau, 3 Dec 2013 | 11202 vizualizari

 

Imi place salaul, are carnea ferma si niciodata gras .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg salau portionat
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute [ eros pista]
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1 lingura zeama lamaie
  • boia rosie de ardei
  • sare
  • faina malai
  • 2 linguri ulei
  • ptr. cartofi :
  • 1,5 kg cartofi
  • 1 lingurita praf turmeric
  • 4 catei usturoi tocati
  • 4 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau copt cu malai si cartofi:

Salaul se amesteca cu sare , ghimbir , boia, pasta de ardei si zeama lamaie .

Se da pestele prin faina de malai , se scutura de surplus .

Puneti salaul la  cuptor in tava tapetata cu hartie de copt , stropiti cu ulei .

Coaceti pana devine rumen [aprox 20 min] . Intoarceti de pe o parte pe alta .

Cand ati incalzit cuptorul pentru peste , cartofii trebuie deja pregatiti .

Cartofii curatati,taiati si spalati se amesteca cu ulei . turmeric , sare si usturoi .

La servire presarati patrunjel pe cartofi .

Serviti salaul cald cu cartofi si un pahar de vin alb rece

TIPS-URI

1

Optati pentru peste proaspat pescuit din apa curgatoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau copt cu malai si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salau aromat cu mix de toamna