Salau cu legume

de mihaelar63 in Salau, 9 Apr 2016 | 6335 vizualizari

 

 Mancam peste mereu. Este  cel mai gustos cat timp inca este proaspat, necongelat. Cum garniturile gen paste, orez, cartofi, le-am cam exclus din meniu incerc sa asociez prepararea cu mai multe legume

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rondele salau
  • 1 lingurita pudra de cimbrisor
  • 1 dovlecel verde - zucchini
  • 1 ardei iute verde
  • 2 morcovi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri pasta kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lamaie zeama
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu legume:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Taiati jumatati de rondele dovlecelul.
  3. Taiati rondele morcovul, ceapa si usturoiul.
  4. Spalati pestele si-l asezati intr-o forma din ceramica ce se pote introduce la cuptor .
  5. Se sareaza pestele si se stropeste cu zeama de lamaie .
  6. Pe deasupra se distribuie legumele. Sarati usor .
  7. Se pune si pasta de Kapia, uleiul de masline si se toarna un pahar de apa .
  8. Pudrati cu praf de cimbrisor si infoliati vasul cu folie de aluminiu  .
  9. Se da la cuptor timp de 40 minute.
  10. Scoteti folia si lasati sa se gratineze frumos preparatul .
  11. La servire inviorati cu putina verdeata.
  12.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cimbrisorul se poate inlocui cu cimbru .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salau aromat cu mix de toamna