Salau cu legume si cartofi

de cristina1985 in Salau, 11 Mai 2019 | 2288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g salau congelat
  • 4 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 800 ml apa +300 ml
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1/2 lg-ta boia iute
  • sare
  • 2 lg ulei + cateva linguri (la cartofi)+1-2 lg la peste
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 1,5 kg cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu legume si cartofi:

Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute. 

Se amesteca 800 ml apa cu pasta de rosii, sare, ulei, boia dulce si iute, dafin si se toarna intr-o tava de 36x23 cm. Se taie ceapa julienne, morcovii rondele sau mai mici (in cazul in care sunt mari). Puneti legumele in tava ,peste amestecul de apa cu condimente. Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute,la foc mare, pana incepe sa fiarba , apoi la flacara mica.

Scoateti tava si este momentul sa adaugati salaul (care se unge cu ulei) si restul de apa, cam 300 ml. Introduceti din nou in cuptor, timp de 50 minute (la fel-foc mare, apoi  foc mic). Adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati 10 minute. Daca vi se pare prea lichid sosul, dati ochiul putin mai mare (dar urmariti, sa nu se arda!). Lasati tava in cuptor la caldura, pana se fac cartofii (inchideti ochiul).

Cartofii se scurg, si se pregatesc pe rand, pentru ca se fac terci. Se pun cateva linguri de ulei intr-o oala, se pune o parte de cartofi scursi, sare si se amesteca cateva minute, pana incep sa se lege si nu se mai mai vada uleiul. Nu amestecati prea mult, numai cat este necesar. Se scot si se continua, la fel si cu restul de cartofi.

Pestele se serveste cu cartofi si legume cu sos. Mi-au iesit 3 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salau "pane"