Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi

de mihaelar63 in Salau, 15 Ian 2018 | 3182 vizualizari

 

 Pofta vine mancand si inspiratia gatind. De data aceasta am avut la dispozitie doua bucati de salau, partea din spate, de cate un kg. Sincer nu am stiut cum le voi pregati.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg salau
  • 200 gr prosciutto
  • 200 gr rosii uscate
  • 100 gr capere
  • 100 ml ulei masline
  • 6 catei usturoi
  • 4 foi dafin
  • 2 lamai
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare de mare cu chilly [ in rasnita ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi:

  1. Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza.
  2. Usturoiul, ceapa se curata si se spala.
  3. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt.
  4. Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul.
  5. Bucatile de prosciutto se taie fasii subtiri, la fel si rosiile uscate.
  6. Salaul se increasteaza pe fiecare parte, din 2 in 2 cm.
  7. In fiecare taietura facuta cu cutitul pe peste, se introduce cate o fasiuta de prosciutto si una de rosie uscata.
  8. Spalati ardeiul Kapia si-l taiati rondele.
  9. Taiati bucati mai mari partea alba a cepei si introduceti in interiorul pestelui impreuna cu felii de lamaie, capere, felii de ardei, foi de dafin si restul de rosii ramase.
  10. Din loc in loc, asezati proscciuto [rasucit sub forma de trandafiri] ce -l mai aveti. Distribuiti in tava si rondele de Kapia.
  11. Turnati deasupra uleiul de masline si dati pestele la cuptor timp de 30 minute 
  12.  Decorati pestele cu lamaie, ceapa verde si rondele de ardei Kapia rosu.
  13. Serviti pestele cu garnitura si salata preferata.
  14. Noi am servit alaturi de orez cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Salaul are o carne frumoasa ferma, alba. Din cauza carnii ferme, trebuie sarat din timp pentru a absorbi sarea. Daca aveti posibilatea, macar cu doua ore inainte de preparare.

2

Salaul are oase putine, mai mult sirea spinarii. Se poate consuma cu mai mare usurinta decat alti pesti de apa dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

20.01.2018, 01:29

Cristina asa spun si eu mereu despre salau

Catalina L 1

21.01.2018, 17:15

excelent

miki_a 1

22.01.2018, 05:38

Le-ai gătit grozav de delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de salau cu crusta de piure picant