Salau cu unt si lamaie

de mihaelar63 in Salau, 12 Noi 2018 | 5877 vizualizari

 

  De multe ori o spun ca prospetimea ingredientelor este o calitate primordiala. Daca carnea este proaspata, nu ai nevoie de prea multe condimente. De aceasta data am tratat cu multa seriozitate un salau de Mures, proaspat. Adica nu l-am ,,sufocat'' cu prea multe condimente. La gata, arata atat de frumusel incat parea lacuit, cu pielea crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg felii salau
  • 1/2 unt gras
  • 1 varf pudra de turmeric[ curcuma ]
  • 1 lamaie feliata
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 ardei rosu
  • piper negru macinat amestecat cu coaja de lamaie
  • patrunjel verde
  • rosii pentru servit
  • sare
  • mujdei de usturoi /optional
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu unt si lamaie:

  1. Pestele se spala si se sareaza.
  2. Asezati intr-o tava neaderenta cu pielea in sus.
  3. Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper negru macinat amestecat cu coaja de lamie razuita.
  4. Untul se topeste pe bain -marie sau in cuptorul cu microunde 10 secunde.
  5. Amestecati untul topit cu pudra de turmeric.
  6. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie [ eu am de silicon ] ungeti bucatile de peste.
  7. Dati pestele la cuptor timp de 20 minute la 200 grade celsius.
  8. Spalati, curatati si tocati marunt patrunjelul verde si ardeiul rosu.
  9. Scoateti tava de la cuptor si repetati operatiunea cu pensularea salaului cu unt topit.
  10. Presarati pe deasupra cubuletele de ardei rosu.
  11. Pe fiecare felie de salau se pune cate o jumatate de rondea de lamaie.
  12. Se mai da 10 minute tava cu peste la cuptor la grill superior sa se rumeneasca frumos.
  13. La servire presarati pe deasupra patrunjel verde.
  14. Serviti salaul cu unt si lamaie insotit de legumele sau garnitura preferata.
  15.  Bineinteles cine doreste, poate folosi si mujdei de usturoi.

 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

In timpul sapatamanii noi nu servim mujdei.

2

Langa peste merge un pahar de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Şalău la tavă