Saleuri cu branza - reteta de la Gaby

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2013 | 5398 vizualizari

 

Am vazut reteta la Gaby si m-a tentat fiind cu branza in compozitie .
Am mai adaugat dupa mine cascaval , si au iesit delicoase.
Este o reteta simpla si foarte ieftina .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr branza de vaci
  • 150 gr unt
  • 300 gr faina
  • sare
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou

Optional : chimen , susan , mac Optional : chimen, susan , mac

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu branza - reteta de la Gaby:

Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are untul, poate mai trebuie adaugata putina faina . Acest aluat il acoperim cu o folie si il punem in frigider pentru 2 ore .

Dupa 2 ore il scoatem si il intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie de 0.5 cm grosime ( aproximativ ). Este mai bine sa fie mai gros decat sa fie subtire . Oul il batem putin cu furculita si il intindem peste aluat . Taiem aluatul in fasii si presaram deasupra chimen, susan, mac ( ceea ce va place ) sau chiar cascaval razuit .

Asezam in tava , dar sa nu fie lipte, si dam la cuptor cam 15 minute .

TIPS-URI

1

cascavalul l-am pus eu , nefiind trecut in reteta luata de pe site de la Gaby

2

eu le-am presarat cu chimen o parte si alta parte cu susan

3

se pastreaza mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu branza - reteta de la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Raluca57 1

22.09.2013, 15:33

Foarte bune saleuri!!!! am inlocuit cascavalul cu telemea si au iesit f gustoase. S-au terminat prea repede, deci nu stiu cum se pastreaza dupa 2-3 zile. Maine fac portie dubla!!!

anca_rm 1

22.09.2013, 22:24

Raluca ma bucur ca iti place

anca_rm 1

22.09.2013, 22:24

Eu ziceam doar ca se pot pastra in caz ca raman , nici la mine nu au ramas

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval