Saleuri cu cașcaval

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 5880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 250 g făină,
  • 1 linguriță oțet,
  • 3 linguri apă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • o lingură zahăr,
  • 150 g cașcaval.
  • 1 linguriță chimen,
  • 1 ou.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cașcaval:

Se prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică). Aluatul se frământă bine, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece pentru o oră.

50 g unt și 50 g făină  se amestecă bine până se formează o pastă omogenă. Se întinde aluatul de 1 cm grosime, se unge cu un sfert din pasta de unt cu făină și se împachetează bine. ( aducem lateralele spre mijloc, apoi părțile de jos și sus în centru). Se dă la rece pentru 20-30 minute. Se repetă operațiunea de încă trei ori.

La sfârșit se întinde o foaie de 0.5 cm, se unge cu ou, se presară cașcaval și se taie cu o rolă ondulată, de preferat în fâșii lungi de 10 cm și late de 1 cm.

Opțional se mai poate presăra și chimen (1-2 lingurițe).

Se asează fâșiile într-o tavă umezită cu apă (în cazul în care nu folosiți hârtie pergament), distanțate între ele să nu se lipească în timpul coacerii. Se coc la foc mare (220 grade C) pentru 10 minute, sau până se rumenesc ușor deasupra.

Se servesc ca aperitive fie cu bere, vin sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cașcaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

11.05.2012, 15:45

s-au terminat atat de repede, data viitoare fac cantitate dubla

Sim0na 1

11.05.2012, 21:29

buna, bune!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:34

ce-mi plac

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele rotunjoare