Saleuri de casa

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 3056 vizualizari

 

Gustare pentru orice imprejurare...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g. drojdie
  • 50 ml apa
  • 100 ml lapte dulce
  • 125 iaurt degresat
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • chimen, sare dupa gust
  • 250 g branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa:

Faina se pune intr-un bol cu sare si drojdie, 100 g branza de oaie rasa. Peste acestea se adauga apa, laptele ( caldute) si se framanta usor cu mana. Se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Se pune la dospit. Cand aluatul a crescut se pune pe planseta care a fost unsa cu ulei. Se framanta putin, se mai unge odata cu ulei si se mai repeta operatiunea odata. Rezulta doua foi.

Se intinde prima foaie cu sucitorul, se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt. Se  unge cu ou, se da cu chimen si se presara de-asupra branza rasa. Si se portioneaza cu cutitul. Se pune la copt pentru 20 min. la foc domol. La fel se procedeaza si cu a doua foaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

18.05.2014, 15:27

alilianaa 1

19.05.2014, 07:29

Multumesc frumos. Ma bucur ca v-a placut reteta mea.

simonacallas 1

19.05.2014, 15:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dobletino se da bun pe langa peste!