Samosa cu pui

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2014 | 6019 vizualizari

 

O reteta indiana delicioasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • un praf de sare
  • 30 gr faina de porumb
  • 250 gr faina de grau

Pentru umplutura :

  • 200 gr piept de pui dezosat
  • 1 ardei chili verde
  • cateva fire de coriandru proaspat
  • 30 gr pudra de curry
  • 15 gr pudra de ghimbir
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu pui:

Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca.

Prepararea umpluturii : Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si piper.Cand este gata , se da prin blender impreuna cu ceapa si usturoiul.Coriandrul si ardeiul chili se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si ceapa si se lasa 1-2 min.Peste,se pune si pieptul de pui , usturoiul , coriandrul si ardeiul . Se asezoneaza, se pun si condimentele si se lasa 5 min la foc mediu.

Aluatul se imparte in 4 bile si se intinde fiecare in strat subtire si forma patrata. Fasia se imparte in 4 patrate mai mici . Intr-un patrat se pune o lingurita din umplutura , se da pe margini cu apa amestecata cu faina si apoi se unesc colturile pentru a forma un triunghi. Se formeaza toate astfel si se lasa pe o tava cu faina sub ele pentru a nu se lipi. Se prajesc in ulei incins cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Pofta buna !

TIPS-URI

1

cine nu mananca iute poate renunta la ardeiul chili

2

aluatul se poate face si fara faina de porumb

3

la prepararea aluatului cantitatea de faina difera , in functie de calitatea ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RoXx 1

26.04.2014, 10:35

multumesc

MIUTA 1

26.04.2014, 12:32

Suuuuuuper

RoXx 1

26.04.2014, 20:06

multumesc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Samosa cu pui