Sandwich tort

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2014 | 10408 vizualizari

 

Inainte sa inceapa postul am vrut sa le pregatesc alor mei ceva mai aparte, sa ii rasfat putin dar sa le fie si pe plac. Aveam de ceva timp in minte un asemenea tort insa mereu amanam sa il pregatesc din diferite motive. Uite insa ca i-a venit randul si nu pot sa zic decat ca este o minunatie, atata timp cat va plac ingredientele ce le contine. Nu mai zic ca ar merge de minune si pentru o masa festiva!

 

INGREDIENTE

  • Pentru paine:
  • 350 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3/4 cana apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr crema de branza
  • 6 linguri smantana
  • 3 linguri cascaval ras
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 castraveciori murati
  • 2-3 linguri boabe de porumb
  • cateva masline fara samburi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • 1 conserva ton in suc propriu (200 gr, eu am folosit ton de aici)
  • Pentru decor:
  • 200 gr crema de branza
  • rosii cherry
  • masline fara samburi
  • felii de castravete verde
  • 5 felii cascaval
  • 1 morcov
  • boabe de porumb
  • frunze de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich tort:

Painea:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam. Turnam apa cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim vasul, il dam la loc cald si lasam la dospit 30-40 de minute. Dupa acest timp rasturnam aluatul pe masa de lucru si ii dam forma unei bile. Intr-o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm punem aluatul, il lasam 20 de minute sa mai creasca, apoi bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand s-a rumenit, o scoatem, o lasam sa se raceasca si o taiem in 3 foi.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam crema de branza cu smantana, cascavalul ras, presaram putina sare, piper si patrunjelul uscat. Acesta compozitie o impartim in doua. Taiem ardeiul rosu cubulete, maruntim un castravete murat si il punem intr-una din compozitii. In cealalta compozitie adaugam boabele de porumb, maslinele taiate bucatele mici si celalalt castravete tocat. Desfacem conserva si scurgem din acel suc propriu. Pe un platou asezam prima foaie de paine si atasam un inel detasabil. Peste paine punem umplutura cu ardei rosu, apoi jumatate din ton. Venim cu a doua foaie, umplutura cu masline si boabe de porumb, restul de ton si acoperim cu ultima foaie.

Dam tortul la frigider peste noapte sau cateva ore. Scoatem inelul si  imbracam in crema de branza sandwich-ul.

Morcovul il decojim, il spalam si il fierbem. Cand este gata il lasam sa se raceasca, taiem rondele pe care le modelam cum dorim.  Cascavalul il decupam cu o forma floare si le asezam deasupra. Peste florile de cascaval facem buburuze din jumatati de rosii cherry si masline. Intre ele presaram boabe de porumb si pe mijloc decoram cu frunze de patrunjel.  Pe laterale imbracam tortul in felii de castravete si modelele facute din morcov. Dam putin la rece apoi putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli