Sangria

de Dya Daniela Andrei in Cocktail, 22 Feb 2011 | 6794 vizualizari

 

Pentru serile reci de iarna,,,
Intrucat iarna se incapataneaza sa mai stea pe la noi m-am gandit sa va impartasesc o reteta care sa va mai incalzeaza in obraji :)

Nu stiu prea multe despre originea acestei bauturi,,, doar faptul ca provine din Spania unde se bea vara, ca racoritor (asta fiind o critica destul de acida adusa de un vizitator al blogului meu).

Asa ca tin sa mentionez un singur lucru:
aceasta reteta este inspirata dintr-o carticica si ma bucur ca precizeaza "se serveste fierbinte" :D deoarece, asa fierbinte, isi pastreaza toata aroma si te invaluie intr-un mod placut prin caldura si gust.
(Servita rece are consistenta nectarului)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru vin rosu
  • 3 portocale
  • 2 lamai
  • cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangria:

Spalam bine fructele.  Infingem cuisoarele in coaja portocalelor,  le taiem felii si le punem intr-un vas,  impreuna cu vinul, cu lamaile taiate in patru, cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Asezam vasul pe foc si aducem vinul la punctul de fierbere, amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc (dupa ce a dat in clocot) si il lasam acoperit  aproximativ 10 minute pentru a se aromatiza.

Se serveste fierbinte!  Va doresc un sfarsit de iarna cald! :)


Daca ti-a placut reteta noastra "Sangria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

10.03.2011, 14:28

Da , asa este. Dar cum eram nestiutoare,,, am incercat reteta asa cum era in revista! Apoi m-am documentat si eu si am vazut care este reteta originala,,, insa mie mi-a placut si asa, cel putin fierbinte in mijlocul gerului

adry88 1

18.05.2011, 21:19

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 09:16

Multumesc Eduard

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut