Saramura de peste -2-

de mihaelar63 in Peste, 3 Mai 2014 | 5544 vizualizari

 

Buna saramura de peste mai ales cu mamaliguta !!!

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg peste: salau, somn, crap
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1 l apa
  • 50 ml otet mere
  • 1 lamaie
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 2 foi dafin
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir+oregano uscat
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cimbrisor lamaiat verde
  • busuioc verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste -2-:

Pestele curatat ,portionat si sarat se unge cu putin ulei si zeama de lamaie .

Ardeii, rosiile si ardeii iuti se coc , se curata de pelite si se taie marunt .

Dati in clocot  1 l apa si adugati restul ingredientelor , lamaia fiind taiata cu coaja mai marunt si verdeturile maruntite la fel .

Coaceti pestele la gratar si-l scoateti intr-o tava .

Turnati zeama aromata pe deasupra .

Serviti saramura de peste cu mamaliguta fierbinte . Bineinteles  alaturi de un pahar cu vin alb demisec.

TIPS-URI

1

Daca va place puteti pune usturoi mai mult si face zeama mai scazuta .

2

Pestii ar fi trebuit copti pe pat de sare , dar nu stiu de ce am o retinere fata de aceasta operatiune . Am impresia ca ar fi mult prea sarati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste -2-" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste cu legume