Saramura de peste

de mihaelar63 in Crap / Caras, 28 Apr 2013 | 31176 vizualizari

 

Ce buna a fost saramura !!!! .Dupa ce am dat o raita pe Bucataras am decis sa ,, schimb '' ceva la reteta . Am luat cate putin de la fiecare !!! Le multumesc tuturor bucatarasilor ce au postat retete de saramura .Pestele l-am fript la gratar ,abia am reusit sa prind cateva imagini.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg peste [ crap , caras , somn]
  • 1 ardei mare rosu
  • 3 rosii
  • 4 ardei iuti
  • 4 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 2 lamai zeama
  • 1 lingura otet de pe tarhon
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 crenguta salvie
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2 lingurite sare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor .

Legumele se curata si se spala .

Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti samburi din ardei , adaugati usturoiul si mixati totul cu ajutorul blenderului vertical .

Taiati rondele ceapa verde si maruntiti patrunjelul verde .

Intr-o oala se pun 2 l apa ,mix-ul  de rosii ardei , usturoi ; se infierbanteaza si se pun restu ingredientelor. Dati un clocot.

La sfarsit dregeti gustul cu otet sau zeama de lamaie si asezonati cu ceapa si patrunjel verde .

 Pestele l-am amestecat cu putin ulei si l-am fript la gratar .

Deasupra pestelui am pus saramura si am servit cu mamaliguta calda .

TIPS-URI

1

Saramura se poate servi si cu ciuperci fripte la gratar sau cu ciocanele/aripioare de pui la gratar .

2

Cimbrul , busoiocul , salvia fiind digestive au facut ca usturoiul din saramura sa fie bine tolerat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

29.04.2013, 19:52

este perfecta! Si eu am facut ieri

Rocsi 1

29.04.2013, 20:30

Mai dar ce bine arata

Alina26 1

02.05.2013, 11:59

ce bine arata....trebuie sa incerc si eu.....!!!am gasit o reteta care imi place!!!!felicitari!!!! la favorite!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap umplut cu garnitura de cartofi