Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Am avut niste scrumbii primite de la un amic, de la Galati si acum le-a venit randul sa se le execut....
Mai intai, se pregateste gratarul, aici s-a ocupat maestru de ceremonii Vali, ca eu aveam alta treaba, nu ca nu m-as pricepe, dar intr-o familie e bine sa te ajuti unul pe altul.....pentru ca am avut la congelator scrumbia, am scos-o cu o zi inainte si am lasat-o in frigider sa se dezghete incet, sa nu o fortam.
Apoi am mai spalat-o si am lasat-o sa se scurga de apa. Am pregatit si legumele. Cand gratarul ( am folosit o placa de la o soba veche, pe care am asezat-o deasupra jarului) a fost incins, am presarat deasupra sare grunjoasa si am asezat scrumbia, am lasat-o sa se friga pe o parte, apoi am intors-o pe partea cealalta, usor sa nu o rupem. Am asezat si legumele la copt, avand grija sa le intoarcem pe toate partile. Dupa ce scrumbia a fost fripta, am asezat-o intr-o tava, am turnat putina apa si am acoperit-o cu o folie de aluminiu, cat timp am curatat legumele si le-am maruntit. Am asezat si legumele peste peste si am mai lasat acoperit pana am facut mamaliga.
Un deliciu pot sa spun, ne-am lins pe degete.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult