Sărăţele

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2012 | 5260 vizualizari

 

Bune de ronţăit oricând….

 

INGREDIENTE

  • 350 g făină,
  • 150g brânză de oi tare ,
  • 100 g caşcaval ,
  • 100 g margarină topită,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 ou,
  • 2 linguri cu smântână .

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş,
  • 2 linguri cu lapte ,
  • brânză topita uscata Hochland.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărăţele:

Se face un aluat din făina cernută cu praful de copt, brânza rasă,caşcavalul ras, margarina topită(să fie lichidă), smântâna şi oul bătut. Se frământă un aluat care daca se lipeşte de mână înseamnă că mai are nevoie de făină. Se dă la rece pentru minim o oră. Eu l-am lăsat până a doua zi.
Se întinde pe masa înfăinată cu sucitorul, apoi se taie în forma dorită şi se ung cu gălbenuşul amestecat cu lapte. Se presară cu praful de brânză sau mac , susan, sare…..după preferinţă.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 15 minute.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ELENI 1

06.02.2012, 12:22

super ti-au iesit si mersi mult madi chiar am niste brinza de oi de care nimeni nu se mai atinge si chiar ma intrebam cum mai e reteta de saratele cu brinza de oi.mersi mult inca odata si daca asa de brinza nu se mai ating,la saratele sigur se vor ingramadi.... madi

madi_marin 1

06.02.2012, 14:05

ELENI....ma bucur ca iti place reteta... eu folosesc telemeaua de oi ca are un gust mai pronuntat si foarte potrivit pentru saratele... sa imi spui cum ti-au iesit...

Valclaudia 1

20.08.2012, 18:51

am notat reteta. Pentru atunci cand ramane branza nemancata... )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Sărăţele