Saratele cu susan si chimen

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2016 | 6532 vizualizari

 

Cele mai bune saratele sunt atunci cand ai si un pahar de bere alaturi! Sunteti de acord cu mine? Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/saratele/

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 ou,
  • 3- 4 linguri de untura,
  • 1 lingurita de drojdie uscata,
  • 1 cana de apa calduta,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 lingurita de sare.
  • Pentru uns :
  • 1 ou ,
  • seminte de susan si chimen( puteti folosi si mac )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu susan si chimen:

Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios.

Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute.

Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se taie (eu am folosit o rotita speciala pentru saratele), se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu seminte de susan, chimen sau mac. Mie din acest aluat mi-au iesit 2 tavi de saratele.

Se dau la cuptorul preincalzit  pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

Puteti presara orice tip de seminte doriti.

2

Puteti adauga si branza in aluat.

3

Puteti adauga chimen si in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu susan si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu bacon