Saratele cu telemea cu mac

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2014 | 3157 vizualizari

 

Ne pregatim de sarbatori !

 

INGREDIENTE

  • 3 oua -unul pt uns
  • 250 ml lapte batut
  • 200 g margarina
  • 250 g untura porc
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura sare mare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • faina cat cere ingredientele de mai sus
  • telema
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea cu mac:

Intr-un vas mic am adaugat drojdia cu zaharul si le-am incorporat bine.Peste ele am adaugat laptele batut si am omogenizat bine.

In alt vas  adaugam  cele doua oua, margarina, untura si sarea peste care adaugam compozitia de mai sus si incorporam bine.

Peste compozitia omogenizata adaugam faina  atat cat cere  compozitia.

Framantam bine pana ce aluatul devine  lucios si elastic. Nu trebuie sa  se lipeasca de maini.

Il lasam  la odihnit pe 30 min,

Intindem o foaie mare cu  facem fasii de  marime medie .

In tava de copt asezam fasiile  le undem cu ou, radem telemea si presuram mac. 

Le  dam la cuptor pt 10=15  minute.

Le lasam la racorit !

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a intrat circa 1 kg faina !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu mac si susan