Sardine in aluat de bere

de simona72 in Peste, 27 Ian 2013 | 5317 vizualizari

 

Am vazut la tv cum se dezoseaza sardinele si am incercat si eu. Nu a fost greu, uitati ce a iesit....

 

INGREDIENTE

  • sardine
  • un pahar de bere
  • 3-4 lg faina alba
  • ulei pt prajit
  • sare
  • piper
  • lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine in aluat de bere:

Sardine proaspete(cite dorim si depinde citi suntem la masa) le spalam, le curatam, le taiem capul si cu degetel usor le scoatem sira spinarii. Nu este greu,incercati 1 sau 2 si veti vedea ca veti reusii cu siguranta. Dupa ce le-am terminat pe toate, le asezonam cu sare si piper.

Separat facem un aluat din bere si faina alba, sa fie de consistenta unui aluat de clatite, in care punem sare si piper. Punem ulei la incins intr-o tigaie,iar cind acesta este foarte bine incins, punem sardinele pe care le-am trecut prin aluat la prajit. Cind aceastea au devenit aurii le intoarcem si pe partea cealalta. Le scoatem pe o farfurie in care am pus un servetel care sa absoarba uleiul. Le servim stropite cu lamaie,eventual cu o salate de cruditati (cu ce aveti in casa ) si cu un sos rapid facut din verdeturi(patrunjel,marar),2lg ulei de masline,un catel de usturoi zdrobit,sare,piper,iaurt gras grecesc.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sardine marinate