Sarmale cu ghebe si carne

de gaby_gabytza in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2020 | 2944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 300 g carne tocata amestec vita-porc
  • 500 g ciuperci tocate
  • 6 linguri faina
  • boia de ardei dulce
  • condimente sarmale
  • 6 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita bors acru
  • 1 varza
  • 6 ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ghebe si carne:

Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la robot.

Intr-un lighean adaugam ghebele tocate, orezul, carnea tocata, uleiul si amestecam. Dupa care punem ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt, faina, patrunjelul, condimentele si sarea dupa gust.

Le amestecam bine impreuna.

Spalam ardei ,le taiem capacul si ii curatam de samburi.dar pastram capacul lor.

Eu am avut varza noua asa ca prima oara am oporito si pe urma am folosito la sarmale.

Pe fundul oalei adaugam cotoarele de la varza.luam o frunza de varza,punem o lingura de umplutura si impaturim frunza.

Procedam la fel si cu restul de frunze.

Primul rand de la fundul oalei il punem cu sarmale in funze de varza.Dupa care luam un ardei il umplem cu umplutura iar la final ii dam capacul prin faina si il asezam in oala.Printre ardei adaugam sarmalute.

Umplem oala lasand liber din oala inaltimea de doua degete.Deasupra adaugam frunze de varza.Adaugam borsul peste si umplem cu apa cat sa acopere sarmalele.

Dam la fiert la foc cca 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ghebe si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale afumate