Sarmale cu soia si ciuperci

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Mar 2017 | 3767 vizualizari

 

Din ciclul Retete de post economice, sarmalele de post sunt nelipsite, consider eu.;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g soia granule
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 300 g ciuperci
  • 2 verze murate
  • 150 g orez
  • 1 morcov
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • 4 linguri suc de roșii
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu soia si ciuperci:

Pentru inceput, pune soia la hidratat în apă caldă, pentru 30 minute.

Căt se hidratează soia, curăță ceapa și morcovul.

Spală legumele.

Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit în uleiul încins, într-o tigaie.

Dă morcovul pe răzătoarea mică și pune-l peste ceapa devenită sticloasă.

Spală orezul, pune-l peste ceapă și morcov, adăugând 150 ml apă caldă.

Ciupercile dezghețate, tocate mărunt, se pun și ele în tigaie.

Când legumele sunt călite, adaugă soia hidratată.

 Sărează și piperează după gust, adaugă mararul și lasă totul la răcit.

Cât se răcește compoziția, pregătește foile de varză.

Pune câte-o linguriță in foaia de varză și ruleaza, obținând sarmalele.

Pregătește o oală, pe fundul căreia pui varză tocată și 4 linguri suc de roșii.

Aranjează sarmalele în oală, adaugă apă fierbinte peste ele și pune-le la fiert.

Fierbe sarmalele până varza este fiartă.

TIPS-URI

1

ciupercile folosite le-am avut în congelator -vineciori

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu soia si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi si sos de ciuperci (de post)