Sarmale cu varza acra si sorici

de stoi_mimi in Mancaruri cu carne, 29 Oct 2010 | 9643 vizualizari

 

aceasta reteta am vazut-o la cireasa de pe tort realizata de regretatul actor Jean C-tin, si m-am gindit sa o postez in memoria lui ptr ca vin sarbatorile de iarna si merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 2kg  varza acra
  • 0,750 kg carne tocata de porc
  • 300gr ceafa afumata tocata
  • 2 kg sorici
  • 300 gr orez
  • 200-300gr pasta tomata
  • 1/2 ml ulei
  • 2-3 cepe mijlocii
  • 1 ou
  • ,sare,piper,
  • verdeata  marar uscat s-au verde
  • cimbru
  • bete de marar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza acra si sorici:

Se incepe prin a pune varza la dezacrit daca este nevoie. Se pune un vas cu apa la fiert cu un praf sare ptr a opari soriciul citeva min, dupa care se scoate si se taie fisii de 2 cm / 5 cm .

Dupa aceea se toaca  ceapa marunt si se pune intr-o tigaie sa se prajeasca pina devine aramie , se adauga 2-3 ling de pasta tomata si orezul spalat in prealabil si mai adaugam  1/2 cana apa , se mai lasa citeva min. la inabusit apoi se da la rece total .

Intre timp se portioneaza frunza de varza , exact ptr marimea dorita a sarmalei . Dupa ce s-a racorit orezul il amestecam  cu carnea de porc si ceafa afumata  , oul , sarea, piperul, verdeata si se incepe infasurarea sarmalelor : se ia o frunza de varza se pune peste ea o fisie de sorici apoi se pune o lingurita de compozitie de carne  si dupa ce am terminat toata compozitia si frunzele, se ia varza ramasa si se toaca marunt , fideluta .

Luam vasul in care vom fierbe sarmalele in cazul meu eu folosesc ceaunul Zepter cum ii zic eu  si punem bete de marar optional apoi turnam uleiul  si asezam varza tocata si pasta tomata si incepem prin a aseza sarmalele , eu le pun in picioare ptr ca intra mai multe pe un rind si se pot lua cu usurinta la servit si apoi adaugam si restul de varza si supa de unde am fiert soriciul si le punem la fiert fie pe plita aragazului sau la cuptor .

Sunt delicioase si va doresc Pofta Buna !!!!!!!!

TIPS-URI

1

ceaun Zepter = tuci sau ceaunel

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza acra si sorici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal