Sarmale din varza dulce

de Criss in Mancaruri cu carne, 27 Noi 2010 | 10890 vizualizari

 

Trebuie sa va spun ca eu n-am facut niciodata sarmale din varza murata, decat din varza dulce, si asta pentru ca alor mei nu le place varza murata. Asadar pregatesc tot timplul sarmalutele doar din varza dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec (vita+porc)
  • 2 cepe
  • 1 cescuta orez
  • marar verde
  • sare, boia dulce
  • 1 varza proaspata
  • ciolan dezosat
  • 300 ml suc de rosii
  • smantana pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza dulce:

Carnea tocata se amesteca cu orezul, ceapa calita , mararul verde, sarea si boiaua dulce. Varza se opareste si se desprind frunzele. Se indeparteaza vinele groase iar daca frunzele sunt foarte mari, se taie in doua.

Se pune o lingura de carne pe o foaie de varza, se ruleaza (toata lumea stie cum se fac sarmalele :) )

Intr-o oala (ideal ar fi in vas roman, dar am sa-mi cumpar unul), se pune pe fund varza tocata, crengute de cimbru si se aseaza sarmalele. Printre sarmale se pun felii de ciolan afumat. Peste sarmale se toarna sucul de rosii amestecat cu apa si o lingurita sare si se pun la fiert la foc mic.

 Cand sunt aproape gata, se pune oala in cuptor pentru 30 minute.

Se servesc dupa pofta inimii :) ,cu sau fara smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

29.11.2010, 18:38

Multumesc Adriana. Si ai mei mananca numai cu varza dulce. Pot sa fac oricand dar numai din varza dulce.

Criss 1

29.11.2010, 18:39

Nadina, Motane

silvae 1

20.09.2011, 14:18

fetelor, voi nu puneti si putin otet la varza dulce? eu mai pun si 2-3 ardei iuti, pe langa cimbru si marar, iar in sarmalute toc si niste capia, le da un gust senzational, am furat reteta din zona dobrogei!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gaina de dupa gard