Sarmale fierte in dovleac

de cristinutanicolita in Porc, 24 Ian 2021 | 2073 vizualizari

 

Rețete festive de iarna 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ceașcă orez
  • 400 g ceapa
  • Pasta de roșii
  • Mărar
  • Sare
  • Ulei sau untura
  • Dovleac
  • Foi de varza
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in dovleac:

Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate. 

Ceapa se curata de foi și se spala. 

Orezul se spala și se fierbe 10 min. 

Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul.

Ceapa ramasa se toaca mărunt și se călește în untura sau ulei pana se înmoaie,se adaugă pasta de roșii și orezul. Se lasă sa se răcească. 

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, se potrivește gustul de sare.

Foile de varza se scurg de apa.

Se îndepărtează nervurile tari ale foilor de varza. 

Pe foaia de varza se pune umplutura (cam o lingura) și se rulează. 

Dovleacul se spala și I se taie un capac. Se scot semințele și o parte din miez. 

Se așează sarmalele în dovleac, se pune cimbru,pasta de roșii, se pune capacul și se baga la cuptor min 4 ore sau pana sunt gata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc