Sarmale in foi de vita de vie

de zaharia_mihaela2005 in Porc, 6 Ian 2011 | 11613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg carne de porc tocata
  • o ceapa
  • 1 1/2 pahar orez
  • 2 oua
  • bulion
  • frunze de vita de vie
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie:

Punem frunzele de vita de vie intr-o oala cu apa fiarta si putina sare si le lasam la fiert cam 10-15 min.

Intre timp pregatim umplutura pt sarmale. Calim o ceapa apoi punem bulionul si mai lasam 5 min apoi stingem focul si punem orezul spalat si scurs de apa , carnea, ouale, sare, piper, cimbru, marar, patrunjel si amestecam bine.

Asezam sarmalele in cercuri intr-o oala in care am pus cateva frunze de vita de vie apoi le acoperim iar cu frunze de vita de vie punem apa amestecata cu bulion si lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora apoi le bagam pt 15 min la cuptor.

Noi le-am servit cu mamaliguta si smantana.

TIPS-URI

1

din aceasta compozitie mi-au iesit 100 de sarmale

2

eu am avut frunze de vita de vie de la matusa mea puse la sticle fara nici un fel de saramura si erau ca si cand doar ce le culesese si de asta a trebuit sa fierb frunzele

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne