Sarmale in oala de lut

de Leontina_Costel1970 in Porc, 7 Dec 2018 | 3178 vizualizari

 

Reteta romaneasca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata ( spata de porc + grasime)
  • 4 cepe albe
  • 2 morcovi
  • 1 canita cu orez cca 150 g
  • varza mutara pentru foi si varza tocata
  • pasta de rosii
  • sunca cca 150 g
  • kaizer cca 150 g
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in oala de lut:

Mai intai ne pregatim foile de varza cca 40 de foi, restul de varza o tocam marunt. Carnea o tocam. Ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica.

Asezam pe foc o tigaie cu putin ulei, punem la calit ceapa cu morcovul si un pic de sare. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat bine, adaugam si ceapa si morcovul calite si omogenizam bine, apoi formam sarmalele, umplem fiecare foaie de varza cu carne. 

Varza tocata o amestecam cu pasta de rosii.

In vasul de lut asezam un strat de varza tocata si bucatele de sunca si kaizer, apoi asezam sarmalele, acoperim cu varza tocata amestecata cu bucatele de sunca si kaizer, adaugam apa cat sa depasesca de un deget sarmalele, se baga oala la cuptor la foc mic 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca la mama