Sarmalute cu orez si cartofi

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 19839 vizualizari

 

Ador sarmalutele de post, fie ele cu orez, ciuperci, cartofi sau orice altceva decat carne :D

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1 cartof
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • tocana de legume
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu orez si cartofi:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza taiem cotorul.

Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul si cartoful il dam pe razatoarea mare.

Punem ceapa la calit, dupa care adaugam morcovul si cartoful, lasam putin sa se caleasca impreuna, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul pe care l-am fiert putin.

Apoi trecem la infasurat sarmale.

Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt si cateva frunze de dafin, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere.

Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic, vom adauga apa de cate ori este nevoie.

Se servesc cu mamaliguta calda sau cu paine prajita si ardei iute .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu orez si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta