Sarmalute de post in frunze de stevie

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 7503 vizualizari

 

O delicatesa...asa le-a numit mama, mai ales ca au fost cam putine :D

 

INGREDIENTE

  • 16 frunze de stevie;
  • apa;
  • 100 g ciuperci de padure, congelate;
  • o ceapa;
  • 6 linguri ulei;
  • sare;
  • 100 g orez;
  • o foaie de dafin;
  • 7 linguri suc de rosii.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in frunze de stevie:

Frunzele de stevie se spala, dupa care se oparesc in apa clocotita, apoi se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Ciupercile de padure si ceapa (curatata de foi si spalata) se dau prin robotul de bucatarie, apoi se calesc in ulei cu putina sare. Se adauga orezul spalat, se amesteca timp de un minut, dupa care se pune o cana cu apa si se lasa in continuare la foc pana cand fierbe orezul. Dupa ce scade apa, se adauga o foaie de dafin si 3 linguri de suc de rosii si se mai da in cateva clocote.

Se formeaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia cu orez si ciuperci la capatul lat al unei frunze de stevie, apoi se impacheteaza. Se procedeaza tot asa pana cand se termina toata compozitia. 

Sarmalutele se aseaza pe fundul unui vas si se fierb cu putina apa, cat sa fie acoperite, la foc mic deoarece stevia este fragila si se poate rupe. Spre final, se adauga 4 linguri de suc de rosii si se mai tin la foc pana cand scade apa aproape de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu ardei