Sarmalute de pui cu afumatura

de RuxyRux in Pui, 29 Oct 2012 | 4180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari si doua pulpe mari dezosate
  • 250 gr afumatura ( kaizer sau ce doriti de preferat in stil traditional si nu din supermagazin)
  • 2 cutii de rosii maruntite in bulion( Cirio)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • cimbru( daca doriti, sau daca va place marar)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 verze murate mari
  • 3 linguri ulei vegetal( de palmier)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de pui cu afumatura:

Mi-au iesit in jur de 40 de bucati din toata cantitatea. Ies foarte foarte bune si cu carne de pui.

Carnea se toaca impreuna cu afumatura si cu ceapa. Se amesteca apoi cu uleiul, orezul, rosiile in bulion( o cutie), sarea, piperul si cimbrul( sau mararul).

Umplem foile de varza cu compozitia de carne si le adaugam in oala peste un pat de varza tocata marunt. Dupa ce am pus toate sarmalele le acoperim cu apa, apoi din nou un strat de varza tocata si deasupra restul de rosii in bulion.

Eu le-am fiert in oala mare de Zepter.

Dupa ce s-au fiert , atunci cand le-am incalzit le-am mai pus o jumatate de ora la cuptor. Servim cu mamaliguta si cu ardei iute in stil traditional desigur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de pui cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de radacinoase cu pulpe dezosate la gratar