Sarmalute in foi de stevie

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2011 | 5701 vizualizari

 

daca primavara trecuta n-am mai apucat sa fac, acum nu am mai ratat ocazia si cu siguranta cat o sa tina stevia tot o sa mai fac :D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • frunze de stevie
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa uscata
  • 2-3 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • tocana de legume sau bulion
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar
  • o cana de bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie:

Spalam bine stevia,  o oparim cateva secunde, dupa care o lasam sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente.

Tocam ceapa, mararul si patrunjelul marunt, dam morcovii pe razatoare.

Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne.

Amestecam toate ingredientele, dupa care le condimentam dupa gust.

Dupa ce s-au racit frunzele de stevie, le indoim pe jumatate si taiem cu un cutit nervurile ( vezi foto), dupa care le umplem cu amestecul de carne tocata, le invelim cu grija sa nu rupem foaia.

Amestecam borsul cu 2 linguri de tocana de legume.

Punem sarmalutele intr-o oala, apoi le acoperim cu borsul amestecat cu tocanita de legume sau bulionul.

Punem la foc mediu cam 40 de minute, din cand in cand completam cu apa.

Servim cu smantana si mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza murata