Sarmalute in foi de stevie

de Julie in Mancaruri de post, 10 Mai 2010 | 5410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g granule de soia
  • 2 cepe potrivite
  • un morcov mai mare
  • o ceasca orez
  • marar
  • patrunjel
  • condimente
  • un ou
  • bulion
  • 2 cani cu bors
  • frunze de stevie-  in jur de 40

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie:

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.
Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc
in 3 linguri ulei si 3 de apa,  si se lasa pana scade apa.

Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de
pe pachet.

Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa
clocotita  apoi prin apa rece, pt asi pastra culoarea verde.
Se  lasa sa se scurga.

Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion,sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).Se amesteca bine.

Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie, cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari, mai...dupa cum ne-a fost frunza  :) 
 
Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.
Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.

Se servesc cu smantana din belsug!

TIPS-URI

1

Daca vrem sa fie de post nu mai adaugam oul si nu mai servim cu smantana :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

11.05.2010, 00:15

sincer ti-as da nota 20 sant grozav am salvat-o si am pus si 5 furci,pacat ca nu pot sa pun mai multe,felicitari

lia maria 1

11.05.2010, 09:39

Nadina, are dreptate, meriti nota maximaam salvat si eu reteta5 furculite

madi_marin 1

11.05.2010, 09:44

arata super....si cred ca sunt foarte gustoase.... nici eu nu am facut niciodata in frunze de stevie, dar sunt pe lista....

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Urzicute cu orez