Sarmalute vegetariene in frunze de salata

de RuxyRux in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 7677 vizualizari

 

Bune..tare bune...si de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 salate mari( cu frunze mari)
  • 5 ciuperci champinion
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 morcov mic
  • 1 legatura de marar
  • cimbru
  • piper
  • sare dupa gust
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cutie de rosii polpa Cirio( in bulion)
  • 1 bol mic de stafide aurii( un pumn)
  • 1 vas cu apa
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 2 linguri ulei vegetal( palmier)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • suc de rosii condimentat( sau obisnuit, ideal facut in casa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute vegetariene in frunze de salata:

Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila.

Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama  de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta exact inainte sa umplem sarmalutele.

Vanata se taie felii si se presara cu sare. Se lasa in jur de zece minute, apoi se scurge. Eu o trec si printr-un jet de apa rapid apoi o scurg bine inainte sa o toc marunt.

Se toaca ceapa, ciupercile, morcovul se da pe razatoare, dovlecelul  de asemenea, apoi se amesteca toate legumele cu cimbrul si mararul. Punem si stafidele. Daca doriti puteti pune totul la robot pentru o compozitie mai fina. Calim usor in ulei incins, adaugam  si orezul. Se lasa in jur de zece minute pe foc, amestecandu-se din cand in cand. Nu este nevoie de apa caci isi vor lasa destula legumele. Daca vi se pare prea multa, o scurgeti, o strecurati si o veti adauga la sos.  Adaugam pasta de ardei, rosiile in bulion si potrivim gustul de sare si piper. Lasam la racit compozitia. Fiecare frunza gata pregatita cum am spus mai sus se umple si se ruleaza.

Sarmalutele se aseaza in vas si deasupra se pune suc de rosii condimentat( vezi reteta in pagina mea). Le coacem pentru o ora si jumatate la cuptor.

Le servim cu mamaliguta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene in frunze de salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dip de spanac