Savarine

de Laly in Prajituri, 2 Ian 2011 | 5874 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cu unt,margarina sau ulei

Sirop:

  • 1 pahar cu apa
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri rom

Ornat:

  • frisca
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma.

Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina.Coacem la cuptor circa 25-30 de minute.

Intre timp facem siropul:fierbem apa cu zaharul,pana se leaga bine.Dupa ce s-a racit putin adaugam romul.Insiropam blaturile de savarina de mai multe ori,si mai lasam cateva minute la cuptor.

Le ornam cu frisca,dulceata sau jeleu de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet