Savarine

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 10398 vizualizari

 

Recipe by Istrate Lucia.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri pesmet,
  • putina sare.
  • SIROP:
  • 1 pahar cu apa,
  • 150g zahar,
  • 2 linguri rom.
  • ORNAT:
  • frisca.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute spuma.
-Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina.
-Se pune compozitia in forme si se coc la foc puternic.
-Cand sunt gata se scot si se introduc in sirop.Se taie in doua si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

meosiris 1

04.08.2009, 22:35

Nu cred ca te pot ajuta din pacate. Ale mele sunt exact opusul celor de care vorbesti.

sandytza 1

07.08.2009, 02:06

of... mersi oricum

laura80 1

20.09.2010, 17:39

buna am scris toate retetele de pe acest sait si din toate am facut decat 2 retete : savarine si rulada cu gem si frisca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme