Savarine

de retete bune in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 2528 vizualizari

 

Eu zic ca celor care le plac Savarinele aceasta reteta este perfecta pentru facut weekendul acesta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare

PENTRU SIROP

  • 400ml apa
  • 150 gr zahar
  • o esenta rom

PENTRU DECOR

  • 500 ml frisca lichida
  • bombonele de ornat
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia.

O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza volumul(va rezulta un aluat mai moale).

Intre timp punem intr-o craticioara  apa,zaharul si le punem pe foc amestecand pana se topeste zaharul si da doua clocote,dam deoparte si punem esenta de rom apoi amestecam si lasam siropul sa se raceasca.

Ungem formele pentru savarine cu unt , sau chiar o tava pt briose(eu in aia am facut),si punem in fiecare forma din compozitia dospita.Dar atentie sa nu umpleti de tot formele ,lasati cam un sfert ca sa aiba unde creste briosa!

Le lasam sa mai dospeasca cam 20 minute apoi le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade pt 20-25 min.Dupa ce s-au copt le lasam la racit.Dupa ce s-au racit luam pe rand cate o briosa si o bagam in sirop si o tinem un pic pana vedeti ca s-a insiropat bine.Le taiem capacelele dar nu de tot si le umplem cu frisca batuta.

Se pot consuma dupa 8 ore de stat la frigider.

TIPS-URI

1

  • Eu le-am facut seara si le-am consumat a doua zi.

2

Daca va mai ramane sirop nu-l aruncati ci puneti-l in tava in care ati pus briosele pt ca ele o sa isi ia siropul si nu o sa mai ramana nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura savarina de casa