Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

de Catalina L in Fructe de mare, 26 Dec 2016 | 4675 vizualizari

 

O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori.
Adoptata in unanimitate :)
Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/scoici-saint-jacques-cu-morcovi-si.html

 

INGREDIENTE

  • 9 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 30 g de unt
  • 20 cl lapte de cocos
  • 1 linguriță ulei de susan
  • sare de mare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos:

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. 

Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. 

Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.

Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute. 

Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare și piper și se gateste la foc mic câteva minute. 

 Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.

Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.

Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.

Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute. 

Într-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.

Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques și alaturi un pic de sos. 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi