Sfecla cu conopida marinate

de mihaelar63 in Muraturi, 15 Dec 2013 | 6532 vizualizari

 

Are sotul un verisor , Dumnezeu sa-l tie , mare gradinar . Prin grija lui mereu avem legume gustoase de ,, origine contolata ''.Cum aveam o ultima conopida si nu doream sa se risipeasca am pus-o la borcan .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  • 1 sfecla rosie
  • 2 ardei iuti
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 lingurite piper negru boabe
  • 2 lingurite seminte mustar
  • 2 lingurite stafide
  • 4 buc hrean
  • 4 foi dafin
  • 1l apa
  • 400 ml otet 9%
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla cu conopida marinate:

Conopida se spala si se desface buchetele

Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.

Sfecla se curata si se taie rondele .

Hreanul se curata si se taie betisoare .

Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .

La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile de dafin , piperul , semintele de mustar si stafidele .

Apa si otetul  se infierbanta,se amesteca cu sarea si zaharul, pana se dizolva.

Se toarna lichidul cald peste legumele din borcane .

Aveti grija sa nu ramana goluri de aer intre peretii borcanului si legume. Pentru aceasta va ajutati de coada unui  tacam si faceti loc ca lichidul sa patrunda peste tot .

Infiletati capacele bine spalate si conservele  dumneavoastra sunt  gata !!!

TIPS-URI

1

Daca refolositi capacele pentru borcane ,sterilizati-le prin fierbere . Eu pun in apa in care le fierb si 2 linguri de sare .

2

Dupa gust puteti sa faceti zeama de marinata mai dulce cu 1-2 linguri de zahar in plus . Dar nu mai multe totusi este o muratura nu compot :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla cu conopida marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu porumb