Sfenj (gogosi marocane)

de Ligia Bxl in Dulciuri, 7 Noi 2014 | 6571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 460 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • zahar pudra,gem sau nutella
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfenj (gogosi marocane):

Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul.

Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia.

Peste se adauga restul de apa si se amesteca bine cu mixerul cca 5 min pana devine o compozitie elastica.

Se acopera cu film alimentar sau cu un prosop curat si se tine intr-un loc cald pana creste compozitia cca 2ore.

Dupa ce si-a dublat volumul se amesteca din nou pentru a scoate aerul din compozitie,apoi se umezesc mainile intr-un vas cu apa,se iau bule din compozitie,se formeaza in fiecare bula cu mana cate o gaura si se pun in cratita la prajit in uleiul incins.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc si se scot cu o paleta pe un servetel abosbant.

Se servesc cu gem,zahar pudra sau nutella :).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfenj (gogosi marocane)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi berlineze