Shortbread cu Rooibos si menta marocana

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 2877 vizualizari

 

Acesti biscuti englezesti/ scotieni sunt perfecti pentru ceai si foarte apreciati pentru textura lor crocanta si gustul surprinzator.
Am folosit un mix de Rooibos cu menta marocana (varianta foarte parfumata a izmei) si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • jumatate de lingurita de sare
  • jumatate de cana si 2 linguri de zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un pachet de unt
  • o lingurita de apa
  • 2 linguri de "ceai" (Eu am folosit Rooibos Orange-Peppermint)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shortbread cu Rooibos si menta marocana:

Se amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie alimentara si se modeleaza sub forma de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se impacheteaza strans la fel ca salamul de biscuiti si se introduce in frigider pentru minim 30 de minute. Se poate pastra si in congelator, daca doriti sa scurtati timpul. Important este ca aluatul sa aiba o structura ferma pentru a putea fi taiat.

Dupa ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se indeparteaza folia si se taie aluatul in felii de grosimea dorita ( in imagine, ~ jumatate de cm). Se aseaza biscuitii  intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta intre ei si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, pana cand marginile devin usor maronii. Se lasa la odihnit in tava 5 minute si apoi se transfera pe un grilaj de metal.

Se pot pastra pana la o luna, in cutii inchise ermetic.

TIPS-URI

1

Rooibosul, un tufis rosu din Africa de Sud, are proprietati similare cu ceaiul verde, insa cu un continut minimal de teina, ceea ce il face potrivit chiar si pentru copii si femei insarcinate.

2

Rooibosul, in aceasta reteta, poate fi inlocuit cu pudra fina de ceai negru cu bergamota ( Earl Grey).

Daca ti-a placut reteta noastra "Shortbread cu Rooibos si menta marocana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop natural din menta