Sirop concentrat de capsuni

de alilianaa in Sirop / Compot, 4 Iun 2017 | 3812 vizualizari

 

Pentru ca vedeta e capsuna.. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1,5 l apa
  • 2,5 kg zahar
  • 2 lamai ( zeama)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop concentrat de capsuni:

Capsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de capsuni, Peste acesta, se adauga 1,5 l apa. Se omogenizeaza. Se adauga zaharul si se pune la fiert. Se fierbe pana se leaga compozitia. Treptat, pe parcursul fierberii se pune zeama de la cele doua lamai. 

Fierbinte, se toarna in sticle si se asaza in raft in camara/beci la loc racoros. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop concentrat de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alilianaa 1

05.06.2017, 12:43

Cleme, n-ar strica..uneori ma incurc si cu planul in mana. Ca sa nu dau greș, bine ar fi sa vii cu desenul

alilianaa 1

05.06.2017, 12:43

Mihaela... se intampla sa mai fie si in iarna....

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de coacaze rosii