Sirop de capsuni cu menta

de mihaelar63 in Sirop / Compot, 24 Noi 2011 | 8037 vizualizari

 

A venit timpul sa mai dam cate o raita prin camara . Va prezint ce am gasit . Mie imi incanta ochiul imaginile , si cum am lipsit de la postari sper sa va placa si voua .

 

INGREDIENTE

  •   5kg Capsuni
  •  Zahar
  • 1 Lamaie
  • Menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni cu menta:

 La mine nu merge treaba cu cantitatile . Pana curat fructele cel putin  o treime ,, se evapora''.

Curatati si spalati capsunile. Puneti intr-o cratita de inox cu fund dublu .si le  presarati cu 1 kg zahar .

Dupa 3-4 ore ele vor lasa zeama .

Puneti vasul pe foc , dati un clocot [ 10 min ].

Cu ajutorul unui polonic colectati partea mai lichida in alt vas de inox.

In functie de ce cantitaea obtinuta adaugati 700gr  zahar/ kg suc de capsuni .

Stoarceti zeama de la o lamaie , cateva fire de menta proaspete si amestecati pana ce se dizolva zaharul.

Puneti siropul in sticle curate cu capac etans si le puneti sa se,,, odihneasca '' o zi -doua intr-un culcus [ eu am pus paturi si plapuma ] ce mentine caldura .

Scoateti licoarea la ,, interval '' cand se asteapta poporul iubitor de bunatati cel mai putin. Adica acum ar fi momentul !!!

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de conservant , folosind atat zahar precis siropul va rezista , dar nu e cazul , cum dati de el soarta ii este pecetluita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni