Sirop de capsuni FARA FIERBERE

de lira in Sirop / Compot, 13 Iul 2010 | 30741 vizualizari

 

Reteta se poate adapta pentru orice fel de fructe care lare lasa destul de multa zeama: capsuni, visine, strugurasi, zmeura....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru 7 litri de sirop)
  • 3 kg de capsuni
  • 3 l de apa
  • 1 lingura sare de lamaie
  • 1/2 lingura de salicil
  • 6 kg zahar
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni FARA FIERBERE:

Capsunii se spala si se curata de codite, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ei, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore.

Salicilul este varianta ungureasca a conservantului (am pus si o poza cu el). Eu il prefer pentru ca nu schimba gustul siropului spre deosebire de conservant Cine nu are, merge si conservantul.
A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala din cand in cand pentru ca zahaul are tendinta sa se depuna pe fund, asa ca mai dati cu lingura prin oala cand treceti prin zona.
A 3-a zi separam capsunii de sirop, siropul se strecoara si se pune in sticle. Fructele se pun in borcan, cu sirop cat sa treaca peste ele.

Capsunii in sirop merg foarte bine, daca vreti sa faceti iarna o prajitura cu fructe, pe o budinca, orez cu lapte sau ce va mai trece voua prin cap .... si garantez ca sunt de 10.000 de ori mai buni decat cei congelati.

Siropul se pastreaza foarte bine si 2-3 ani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni FARA FIERBERE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.07.2010, 18:45

super

lira 1

13.07.2010, 21:55

mersi Lia, trebuie sa vin cu o sticluta drept recompensa

nadina73 1

17.07.2010, 17:57

5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni cu menta