Sirop de menta

de Rahela Velicu in Sirop / Compot, 8 Mai 2018 | 4182 vizualizari

 

Am gasit in weekend gradina bunicii plina de menta, asa ca am facut un delicios si aromat sirop.

 

INGREDIENTE

  • 200 g frunze de menta
  • 2 kg zahar
  • 2,5 litri de apa
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de minute. Amestecam din cand in cand.

Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert inca 20 de minute, dupa care le scoatem.

Siropul il lasam in continuare la fiert inca 20 de minute.

In total aprox. 60 de minute a fiert.

Il luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam la racit.

TIPS-URI

1

Daca va doriti o culoare verde pronuntat, atunci adaugati cateva picaturi de colorant alimentar. Eu am lasat culoarea naturala, fara coloranti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de coarne de padure